marije-bruinsmaIk ben Marije Bruinsma, en ben twintig jaar oud. Al sinds dat ik klein ben is het podium mijn favoriete plaats! Ik heb inmiddels op verschillende manieren op het podium gestaan, zingend, presenterend of tijdens het spelen van een theaterstuk, en ben er nog lang niet zat van!

Ik heb een passie voor schrijven en acteren. Ik vind het geweldig om in de huid van iemand anders te kruipen en zo een publiek iets duidelijk te maken. Ik vind het mooi om te zien hoe theater mensen kan raken op een manier die ze zelf niet verwacht hadden.

Naast dat ik dus heel graag stukken schrijf en opvoer, speel ik ook korte straattheater acts en thema acts. Ik heb van een tuttige diva tot een bouwvakker gespeelt. Zolang er een uitdaging in de opdracht zit maak ik er graag wat van. Ook combineer ik theater graag met muziek.

Naast acteren op een podium is acteren voor de camera ook een passie van mij. Het wat subtielere spel dat daarbij vereist is staat mij erg aan, omdat je de emoties dan wat ‘echter’ en kleiner kan houden.