Evenementgegevens


Hemels boven Twente is een modern sprookje over de liefde, vriendschap, geloof, hoop, ziekte en de dood. We volgen de levens van acht jonge mensen die na één avond in juni met elkaar verbonden raken of elkaar juist kwijtraken. We zien ze in de uren, dagen, weken, maanden en jaar na die bewuste avond.

Arie en Leo zijn geweldige theatertechnici en vrienden, maar wanneer één van de twee wat overkomt blijken ze elkaar minder goed te kennen dan gedacht.
Eko is een succesvolle jonge drag artist maar heeft een ingewikkelde relatie met de studentikoze en met zichzelf worstelende Laurens en de dood.
Hester en Joris houden van elkaar en van God, maar het geloof in beiden lijkt door één avond aan een zijden draadje te komen hangen.
Malaika en Hazel proberen de wereld en hun dierbaren te redden, maar zijn uit het oog verloren wat ze zelf nodig hebben om gelukkig te kunnen zijn.


 

Hemels boven Twente is de examenproductie van de opleiding Acteur.

Spel: Roleyen Tielman, Bo Dold, Michelle Dam, Sofie Bijen, Olivier Schulenburg, Riley Moes, Ruben Haverslag en Leon Bijenhof
Concept, tekst en regie: Martijn Boer
Assistent regie: Leanne de Groot

De voorstelling bevat scènes die voor anderen als schokkend ervaren kunnen worden en behandelt thema’s als discriminatie, racisme, geweld, geloof en eenzaamheid.
De voorstelling duurt 120 minuten inclusief pauze.

Op voorraad