TRY-TONE: het agency van
Podiumacademie Twente

van voor en door studenten

Try-tone Agency wordt gerund door studenten van de Podiumacademie Twente.

Wij volgen een podiumopleiding bij ROC van Twente. Een opleiding in muziek, zang, theater/acteren en (theater)techniek. Voor die opleidingen maken wij praktijkopdrachten, waarbij we worden begeleid door ervaren professionals uit onderwijs en bedrijfsleven.

Try-tone werkt niet alleen vóór, maar ook dóór studenten van de Podiumacademie. Wij organiseren, begeleiden en bemiddelen in optredens en evenementen.

Van de acquisitie, de (pre-)productie en de uitvoering tot en met de administratieve, financiële en fiscale afhandeling. Zo brengen wij cultureel ondernemen in de praktijk en oefenen wij onze vaardigheden die we nodig hebben als zzp-er of werknemer in de culturele sector.

Try-Tone

De naam Try-tone is gebaseerd op de tritonus; het spannendste interval in de muziek.
Een interval van drie hele toonafstanden. Een interval dat onrust veroorzaakt, maar ook wordt gebruikt om te schakelen tussen toonsoorten.

Try-tone agency vormt de schakel tussen artiest, opdrachtgever en publiek. Maar ook tussen school, student en praktijk. Trytone agency gaat werken voor de uitstroomprofielen die Podiumacademie Twente kent: voor muzikanten, zangers en zangeressen, music sound designers, producers en dj’s, voor acteurs en actrices en (op termijn) voor theatertechnici. Studenten van deze uitstroomprofielen werken samen in Trytone agency, daarin begeleid door ervaren professionals in het muziek- en theatervak.

De “i” uit de tritonus hebben we vervangen door de “y”. Tri wordt Try. Proberen, oefenen, jezelf bekwamen.
Try-tone agency is een plek om uit te proberen, te ontdekken. Wie jij bent, wat jij kunt en wat jij wilt worden? Als professional èn als mens. Een plek om te oefenen in de praktijk.

Wij verzorgen:

Theater/muziekproducties

 • voor professionele culturele en entertainmentbranche
 • voor horeca, recreatie- en vrijetijdsbranche
 • voor onderwijs en welzijnsmarkt

Ondersteuning van evenementen

in cultuur- en entertainment, zoals:

 • verzorgen van licht en geluid en
 • opbouwen van podia en decors.

Bemiddeling bij optredens

Onze Uitgangspunten:

 • Wij zijn studerende medewerkers die leren met echte opdrachten om te gaan die echte klanten bij ons aandragen.
 • Wij nemen ook zelf initiatieven en benaderen klanten.
 • Wij leggen aan de klanten verantwoordelijkheid af.
 • Wij mogen fouten maken en krijgen tijd om te leren.
 • Wij lossen zoveel mogelijk zelf onze problemen op. Daarbij helpen wij elkaar zoveel mogelijk.
 • Wij leren omgaan met de spanning van het moment en met deadlines.
 • Wij nemen onszelf en onze opdrachtgever serieus: wij doen ons uiterste best een zo goed mogelijk product af te leveren.
 • Wij zijn verantwoordelijk voor de spin-off van ons project.
 • Wij worden begeleid door docenten van het ROC en mensen uit het bedrijfsleven/werkveld.

De TRY-TONE Artiesten:

Dito en Tiamo
zang-gitaar
Dito en Tiamo zijn een tweeling. Ze zijn allebei 18 jaar oud en woonachtig in Bornerbroek. Ze zijn allebei fanatiek bezig met muziek en vinden het ook erg leuk.
Hoe Dito en Tiamo begonnen met muziek, hun ouders waren vroeger erg fanatiek met country muziek en line dancing. Ze gingen vaak mee naar de countryschuur waar ook live optredens waren, dat vonden ze erg inspirerend. Ze gingen steeds vaker mee en toen ging alles vanzelf, Dito begon met gitaar spelen en Tiamo begon met zingen. Dito en Tiamo treden vaak op met elkaar, ook houden ze van hetzelfde muziek genre. Wat Dito en Tiamo erg mooi vinden is country muziek, ook vinden ze het erg leuk om pop liedjes te spelen. In welke hoe kan je de act plaatsen? Je kan de act plaatsen als een duo act met (modern) country /pop liedjes, dus hele diverse liedjes en van alles wat. Wat is hun kracht? Ze hebben al vaak met elkaar opgetreden en ze kunnen hun krachten goed met elkaar bundelen. Ze weten van elkaar wat ze mooi vinden en niet. Ook helpen ze elkaar goed en staan ze voor elkaar en anderen klaar. Waar staan ze voor als artiest? Ze staan voor een goed optreden, elkaar goed helpen en ervoor zorgen dat het plubliek het naar z’n zin heeft. Ze hopen de mensen een leuke avond te kunnen geven en dat ze kunnen genieten van hun muziek!
Lees meer
Zo/Van
Ruim een half jaar maken Zomer en Ivan (Zo/Van) al samen muziek. Ze maken covers van Engels/Nederlands talige popmuziek. Zomer en Ivan treden graag op tijdens kleine zaken zoals bijvoorbeeld in cafétjes en op scholen. Verder hangt er altijd een gezellige sfeer als Zo/Van muziek aan het maken zijn.
Lola Pani
Actrice
Lola is 19 jaar en woont in Almelo. Ze zit in het laatste jaar van de opleiding acteur aan Het ROC Van Twente.
Lola is 19 jaar en woont in Almelo. Ze zit in het laatste jaar van de opleiding acteur aan Het ROC Van Twente. Ze heeft veel ervaring als actrice. Ze zit vanaf haar 9e bij verschillende theatergroepen o.a. musicalklas, productieklas en theaterklas. Ze heeft in meerdere producties meegespeeld o.a. “Reuring In Het Reggedal” & “4ID” en dankzij haar opleiding is ze breed opgeleid. Ze heeft ervaring met filmacteren, cabaret, kleinkunst maar ook teksttheater en bewegingstheater. Ze heeft geleerd alleen op het podium te kunnen staan maar ook samen te kunnen spelen in een ensemble. Het is een hele veelzijdige actrice en kan ook goed typetjes spelen en grappen maken. Wat haar uniek maakt zijn haar gezichtsuitdrukkingen, ze kan ontzettend veel duidelijk maken met haar gezicht zonder ook maar iets te zeggen. Ook haar uitstraling maakt haar uniek, haar lieve gezichtje en haar bijzondere haarkleur. Wat haar ook uniek maakt is de droogheid die ze van nature over zich heen heeft en dit kan ontzettend komisch werken. Ook kan ze enorm transformeren in een rol en dit heel overtuigend en geloofwaardig spelen.
Lees meer
Melissa Nanninga
zangeres, danseres
In 2018 startte Melissa ook haar mbo opleiding Acteur aan Podium Academie Twente te Almelo.
Lola Pani
zangeres
Lola Pani, 19 jaar. Zangeres en actrice uit Almelo.
Lola Pani, 19 jaar. Zangeres en actrice uit Almelo. Ze wist al vroeg dat performen was wat ze wilde, het maakt haar niet zoveel uit wat ze doet als ze maar op het podium staat. Ze zingt met gevoel en haar doel wanneer ze zingt is dan ook om het liedje over te brengen aan het publiek. Ze zit in het laatste jaar van de podiumacademie uitstroom acteur aan het ROC Van Twente. Ze zingt zelfgeschreven nummers maar ook popliedjes van bekend tot minder bekend, engels en nederlandstalig. Je herkent haar aan haar grijze haren, eigen stijl, droge humor en bijzondere stem.
Lees meer
Lynn Bloemen
Actrice, zangeres, musicaltheater
Een vlogster die alles zogenaamd alles maar dan ook alles filmt en er dan ook heftig reageert op dingen samen met haar camera. Een vakantieganger die alles rustig aan doet en die alleen nog maar met haar hoofd bij het strand zit en de zee. Of een interviewster van het progamma “Quizen tot je moet psss pissen” die je interviewt (ondervraagd) en die het lekker ongemakkelijk kan maken door gekke vragen te stellen. Ik ben Lynn Bloemen 17 jaar en ik woon in Eibergen. Mijn typetjes zijn leuk en komisch. Dit is te gebruiken op jou events, open dagen en feesten voor extra plezier. Ik begroet de mensen speel op ze in en acteer in de situatie. Dus zoek jij een leuk komisch typetje om jou events, open dagen of feesten nog leuker te maken dan kan ik u daar bij helpen!
Lees meer
Noncha
DJ-duo
Noncha is een DJ-Duo dat bestaat uit 2 jongens met passie voor Urban-muziek. Denzel en Jozef hebben samen dit duo opgericht met als doel en visie de clubs en Urban-scene op zijn kop te zetten. Met zijn “Dirty Sounds” en wegblazende performance, weet Noncha iedereen wel de avond van zijn leven te geven.
Elke vrijdag is het weer raak in Buena Vista, bekend bij de jongeren in de omgeving, weet Noncha de avond weer onvergetelijk te maken. Twenste Lente is de nieuwe naam voor “De Nacht van Almelo” en hierbij heeft Noncha het plein van de Korenmarkt mogen vullen. Noncha is begonnen in 2019, toen Jozef en Denzel bij elkaar op de Podiumacademie terecht kwamen. Met als visie de Urban-scene op zijn kop te zetten, weet Noncha hoe ze het publiek gek moeten maken.
Lees meer

Wij werken samen met o.a.:

Neem contact op met
Try-tone agency

   

  Wilt u samenwerken met jonge creatieve artiesten en/of podiumtechnici?

  Wilt u een optreden laten verzorgen of een artiest boeken?

  Vul dit formulier in en wij nemen zsm contact met u op.