Rutger Jan Bevers
docent Engels, SLB
Geeft les in de vakken Engels, burgerschap en SLB. Zoekt op creatieve wijze naar les-/praktijkverbinding om dimensies internationalisering en talentontwikkeling te integreren in de lessen.
Ik heb 14 jaar in Amerika gewoond en gewerkt als college coach. De opgedane internationale ervaring vertaald zich in grote mate van kennis van de Engelse taal en culturele verschillen als ook het coachen in een top (sport)omgeving en het (academisch) begeleiden van student-atleten. Sinds mijn terugkeer heb ik mij vooral beziggehouden met projectwerkzaamheden. Het verbinden van sportverenigingen en de ketenpartijen (waaronder onderwijs) rondom jongeren waarbij talentontwikkeling en veilig opgroeien de centrale uitgangspunten waren. Ook in mijn werkzaamheden in het ontwikkelingswerk stonden jongeren, talentontwikkeling en internationalisering centraal. Vanuit deze internationale ervaring en projectresultaten regelmatig gastlessen/workshops verzorgd in het onderwijs, met name rondom talentontwikkeling, cultural differences en inclusie. Ook maatschappelijk draag ik bij om het verschil te maken. Ik doe dit door zitting te hebben in het bestuur van de Enschedese voetbalverenigingen en als vrijwilliger voor de Banda Bola Sports Foundation (duurzame doelen educatie en gendergelijkheid). Tevens zet ik mij in namens de John Blankenstein Foundation in om Sport voor iedereen mogelijk te maken door sociale acceptatie bespreekbaar te maken.
Lees meer:
Femke Bleeker
zangcoach, contactpersoon TryTone Agency, studieloopbaanbegeleider
Zangeres/backingvocal Fatschool; Zangeres Deesie Djoek’; Solo Zangeres op diverse evenementen, feesten en festivals.
Zangeres/backingvocal Fatschool; Zangeres Deesie Djoek’; Solo Zangeres op diverse evenementen, feesten en festivals.  Zangeres/backingvocals Le Freak en La Fem. Muzikaal duo dat diverse feesten, partijen, evenementen muzikaal omlijst.  Workshopleider van muzikale workshops aan diverse doelgroepen van jong tot oud. Coach in diverse maatschappelijk betrokken projecten/evenementen, met name in talentontwikkeling. Denk hierbij aan de Montivoices, Hoftalenten, Hofpopvoices en The voice van Almelo.  Organisator en ondersteuner van evenementen , deels vanuit het TRY-Tone Agency. Dit zorgt er namelijk ook voor dat ik betrokken blijf in het werkveld, dat we ons netwerk onderhouden en vergroten.  Organisator ROC Roadtrip: Een evenement dat diverse MBO opleidingen voor artiest met elkaar verbindt en middels een grote bandtour diverse locaties in heel Nederland aandoet. Studenten treden hierdoor buiten Twente, leren het werkveld nog beter kennen, verbreden hun netwerk en werken aan hun eigen PR. Denk hierbij aan de samenwerking met Eurosonic Noorderslag.  Bovenstaande activiteiten veelal uit naam van mijn eigen onderneming: Femke Performance. 
Lees meer:
Martijn Boer
docent audiovisueel, educatie, theater
Breed georienteerd met enorme ervaring in alle vormen van theater.
- ‘Dialog of the deaf’ Documantair Theaterproject met jongeren en ouderen. Verantwoordelijk voor regie en muziekcomposities. - ‘Angsthaas’ jeugdvoorstelling over angst en dwang voor kinderen in groep 3 t/m 6. Verant woordelijk voor co-regie en liedjes. - ‘Cyr.’ Jongerenvoorstelling over sexting en je anders voordoen dan je bent voor VO en MBO. Verantwoordelijk voor tekst en co-regie. - ‘De heldin van Athena’ familiemusical over het geloven in jezelf en het goede in een ander. Verantwoordelijk voor tekst, composities, liedjes, producent en regie.
Lees meer:
Bart Gelhever
docent lichttechniek
Als docent leidt ik studenten op voor het vak podium- en evenemententechnicus. Binnen de opleiding heb ik het vak lichttechniek onder mijn hoede. Daarnaast ben ik BPV-docent, studieloopbaanbegeleider (examenjaar) en geef ik o.a. de lessen Rigging en Beeldtechniek.
Willem Habers
marketing & communicatie, praktijk/stage-coördinatie
Willem coördineert de praktijk/stageplaatsen voor de studenten Acteurs, Muzikanten en/of Podiumtechnici. Daarnaast is Willem externe assessor bij diverse examens en is hij verantwoordelijk voor de PR en communicatie van de Podiumacademie.
Werkt als/is betrokken bij: Copywriter, redacteur, organisator, presentator/dagvoorzitter, programmamaker, Opleiding Mediaredactie, Ondernemerslab Twente, Selfmade, Twenterun, Jazz podium De TOR, Slingerbeurs, Jazzfestival Enschede, Twente Twenty, Praktijkcentrum Procestechnologie, Ommer jazznight, Zydeco at Sea, Into The Heart of Dixie, Horizontoer, ik teken voor 80
Lees meer:
Elke Hesselink
docent podiumtechniek
LinkedIn
Lot van der Heyden
docent theatervakken, studieloopbaanbegeleiding
Na de PABO heb ik de opleiding Docent Theater (ArtEZ) gevolgd. Daarna heb ik het zelf spelen, theaterlessen geven en regisseren steeds gecombineerd in mijn werk. Ik heb mij vooral gespecialiseerd in het spelen van improvisatie voorstellingen.
Na de PABO heb ik de opleiding Docent Theater (ArtEZ) gevolgd. Daarna heb ik het zelf spelen, theaterlessen geven en regisseren steeds gecombineerd in mijn werk. Ik heb mij vooral gespecialiseerd in het spelen van improvisatie voorstellingen. Tot 2012 veel improvisatie voorstellingen verzorgd door het land. Ik heb een grote expertise in impro theater en het spelen van langere impro’s in zeer succesvolle voorstellingen die ik speelde met nog 4 actrices.   Daarnaast geef ik veel impro-workshops, ook buiten het ROC. Tot 2008 gaf ik deze ook jarenlang op de Universiteit Twente en bij het Cultureel Centrum Concordia Enschede. Daarnaast is mijn impro-specialisme: impro-zang en het geven van impro zang workshops.   Tot 2000 was ik lid en medeoprichter van Theatergroep de Nieuwe Koning. Nu verzorg ik in opdracht van deze theatergroep met regelmaat nog impro workshops, geef ik spel- en dramaturgisch advies op teksten en voorstellingen die ontwikkelt worden, redigeer ik teksten en speel ik soms in impro voorstellingen of als trainingsacteur. Deze theatergroep is nog steeds actief o.l.v. mijn partner Regine Hilhorst (ZZP-er, artistiek leider, actrice, schrijfster en theatermaker) In het werkveld heb ik een groot netwerk in de regio.
Lees meer:
Frank Jans
administratie, bpv/stage-coördinatie
Frank is hét aanspreekpunt voor leerbedrijven en de Podiumacademie.
Jeremy Kleine
docent nederlands, BPV-overleg-coordinator, studieloopbaanbegeleiding
Ruime onderwijservaring in het voortgezet onderwijs en het MBO.
Als docent Nederlands ben ik verantwoordelijk voor alle lessen Nederlands aan de Podiumacademie. Ik geef lessen aan alle eerste-, tweede- en derdejaars acteurs, muzikanten en podiumtechnici. Daarnaast ben ik examencoördinator voor het vak Nederlands. Als stagecoördinator ben ik verantwoordelijk voor de praktische zaken rondom de stages van de studenten en onderhoud ik contacten met bedrijven waar de studenten stages doen. Als SLB'er (studieloopbaanbegeleider) begeleid ik een groep studenten als mentor tijdens hun opleiding.
Lees meer:
Ellen Kremers
Docent dans, zang, auditietraining en studieloopbaanbegeleider
Stond jarenlang op de buhne als musicalperformer in de grote musicals van Joop van den Ende, Henk van der Meijden en Gerard Cornelisse.
Stond jarenlang op de buhne als musicalperformer in de grote musicals van Joop van den Ende, Henk van der Meijden en Gerard Cornelisse. Enkele titels; Evita, Ciske de Rat, Zorro, Sister Act, Het Verzet Kraakt. Naast uitvoerend musicalartiest is ze ook theatermaker, castingdirector, poppenspeler, regisseur, choreograaf en resident director.’ Ellen heeft ook een baan bij het productiehuis van het Wilminktheater en is initiatiefnemer van ‘Wilminks Kweek’; een volledig verzorgde stage voor talenten uit het hele land. Bij het Wilminktheater werkt ze tevens als regisseur, choreograaf en resident director bij oa. de kerstmusical Scrooge! Deze voorstelling valt onder ‘woar geet’t opan met kesmis’ en zal heel de kerstvakantie 2021 te zien zijn in het Wilmink theater te Enschede. Verder was ze afgelopen jaren betrokken bij de producties Het Verzet Kraakt (rol van Christina Smoes), Stork! (Resident en ass. choreograaf), Reuring in ‘t Reggedal (Regie), Oliver 2018 en 2019 .(Regie, choreografie en resident director).
Lees meer:
Tom Meier
docent geluidstechniek, studieloopbaanbegeleider
Breed georiënteerd in de mooie wereld van geluidstechniek.
Breed georiënteerd in de mooie wereld van geluidstechniek. Sinds 2003 werkzaam als geluidstechnicus, van festivals (zoals de Zwarte Cross) tot bedrijfsfeesten (o.a. Beurs van Berlage, Royal Hong Kong Yacht Club). Productieleider op evenementen als Altersonic/Eurosonic, NYE Lamma Island, Hong Kong en bij (inter)nationale tours. Voor de stap naar het onderwijs bedrijfsleider en praktijkopleider geweest bij bedrijven in de AudioVisuele verhuur. Sinds 2009 werkzaam vanuit eigen ontworpen en gebouwde opnamestudio in Enschede. Daar verzorg ik opnames van voice-overs (voor o.a. A.F.C. Ajax en Universiteit Twente) tot rock en metal (op labels als Sony Music en Century Media). Akoestisch ontwerp van bedrijfsruimtes, horeca en studio’s (o.a. 1Twente).
Lees meer:
Marel Olthof
Tijdens mijn werk combineer ik doceren & regisseren. Daarnaast staat het begeleiden van de persoonlijke ontwikkeling van de student centraal.
In 2019 afgestudeerd aan de Docent Theater opleiding aan het ArtEZ in Zwolle. Na mijn studie ben ik gelijk aan de slag gegaan bij de Podiumacademie en de opleiding Sociaal Werk als theaterdocent. Tijdens mijn werk combineer ik doceren & regisseren. Daarnaast staat het begeleiden van de persoonlijke ontwikkeling van de student centraal. Mijn specialisatie ligt bij het geven van viewpoint lessen en het vak elementair spel. In mijn eigen tijd ben ik vooral bezig met het schrijven en regisseren van voorstellingen. Deze voorstellingen hebben vaak een sociaal maatschappelijke context. Ik vind het belangrijk om mensen te laten stilstaan in het ‘hier en nu’ en terug te laten blikken op ‘plaatselijke’ geschiedenis. Juist het contrast hierin maakt het interessant.
Lees meer:
Judith Peters
teammanager
Enorme ervaring in het onderwijs en daarbuiten, zowel nationaal als internationaal, van docent tot management.
Ervaring in het onderwijs en daarbuiten, zowel nationaal als internationaal, van docent tot management.
Lees meer:
Rob Verbakel
docent muziek, bandcoaching, studieloopbaanbegeleiding
Gitarist in verschillende pop- en jazzformaties. Studio opnames voor diverse bands en artiesten: o.a. Wisseloord Studio’s, Studio 100, Studio Helmbreker, Barn in the Meadow Studio.
Gitarist in verschillende pop- en jazzformaties (2001 – heden) o.a. gitarist in de huisband van RTL4’s Big Music Quiz o.l.v. Humberto Tan, eigen band Amsterdam Saints, professionele coverband Round About Now, diverse Big Bands, the Electrophonics en als sessie gitarist voor artiesten als Shirma Rouse, Charlie Luske, Kimberley Maasdamme, Simon Feenstra, Saskia Laroo en Adriane Callas. Studio gitarist Studio opnames voor diverse bands en artiesten: o.a. Wisseloord Studio’s, Studio 100, Studio Helmbreker, Barn in the Meadow Studio. Componist – eigen werk en voor derden Jazz/fusion voor mijn kwartet Amsterdam Saints. Popmuziek i.s.m. Huub Reijnders en arrangeur Jan Kooper. Reclamemuziek in opdracht van o.a. Espacio Constructies en Two Fish reclameburo.
Lees meer:
Sander Ponne
docent muziek / MSD