Lucette van den Berg
docent stemacteren, stemvorming, cultureel ondernemen
Gedurende de vele jaren dat ik actief ben, heb ik vele zangers en acteurs gecoacht en begeleid en uitgedaagd om hun repertoire te verbreden, techniek te verbeteren en hun podiumpresentatie te perfectioneren.
Ik heb Conservatorium Klassiek Zang gestudeerd. Als klassiek zanger heb ik meegewerkt aan opera’s, muziektheatervoorstellingen. Daarnaast heb ik ook klassieke Liedprogramma’s ontwikkeld. In de loop der jaren is mijn horizon verbreed. Zo heb ik met vooraanstaande jazz-musici een Nederlandstalig Kleinkunstprogramma ontwikkeld. Ik heb mijn hart verloren aan de Jiddische muziek, dat een belangrijk onderdeel uitmaakt van mijn (internationale) carrière. De laatste jaren combineer ik ’Jiddisch’ met andere muziekstijlen en culturen. Naast zang heb ik mij toegelegd op componeren en arrangeren en andere disciplines van de kunst, zoals toneel, tekstschrijven en fotografie. Organisator, die organisaties en mensen samenbrengt Als organisator heb ik geleerd om verschillende instellingen, mensen en culturen samen te brengen. Sinds 2008 ben ik artistiek en algemeen directeur van het Yiddish Waves festival te Leeuwarden, hoofdprogramma van Culturele Hoofdstad Leeuwarden/ Frylan 2018. Voor een variëteit aan projecten heb ik zowel nationale en Europese subsidies aangevraagd, waarbij ik verantwoordelijk was voor het artistieke plan, maar ook de zakelijke kant van het project.
Lees meer:
Rutger Jan Bevers
docent Engels, SLB
Geeft les in de vakken Engels, burgerschap en SLB. Zoekt op creatieve wijze naar les-/praktijkverbinding om dimensies internationalisering en talentontwikkeling te integreren in de lessen.
Ik heb 14 jaar in Amerika gewoond en gewerkt als college coach. De opgedane internationale ervaring vertaald zich in grote mate van kennis van de Engelse taal en culturele verschillen als ook het coachen in een top (sport)omgeving en het (academisch) begeleiden van student-atleten. Sinds mijn terugkeer heb ik mij vooral beziggehouden met projectwerkzaamheden. Het verbinden van sportverenigingen en de ketenpartijen (waaronder onderwijs) rondom jongeren waarbij talentontwikkeling en veilig opgroeien de centrale uitgangspunten waren. Ook in mijn werkzaamheden in het ontwikkelingswerk stonden jongeren, talentontwikkeling en internationalisering centraal. Vanuit deze internationale ervaring en projectresultaten regelmatig gastlessen/workshops verzorgd in het onderwijs, met name rondom talentontwikkeling, cultural differences en inclusie. Ook maatschappelijk draag ik bij om het verschil te maken. Ik doe dit door zitting te hebben in het bestuur van de Enschedese voetbalverenigingen en als vrijwilliger voor de Banda Bola Sports Foundation (duurzame doelen educatie en gendergelijkheid). Tevens zet ik mij in namens de John Blankenstein Foundation in om Sport voor iedereen mogelijk te maken door sociale acceptatie bespreekbaar te maken.
Lees meer:
Femke Bleeker
zangcoach, contactpersoon TryTone Agency, studieloopbaanbegeleider
Zangeres/backingvocal Fatschool; Zangeres Deesie Djoek’; Solo Zangeres op diverse evenementen, feesten en festivals.
Zangeres/backingvocal Fatschool; Zangeres Deesie Djoek’; Solo Zangeres op diverse evenementen, feesten en festivals.  Zangeres/backingvocals Le Freak en La Fem. Muzikaal duo dat diverse feesten, partijen, evenementen muzikaal omlijst.  Workshopleider van muzikale workshops aan diverse doelgroepen van jong tot oud. Coach in diverse maatschappelijk betrokken projecten/evenementen, met name in talentontwikkeling. Denk hierbij aan de Montivoices, Hoftalenten, Hofpopvoices en The voice van Almelo.  Organisator en ondersteuner van evenementen , deels vanuit het TRY-Tone Agency. Dit zorgt er namelijk ook voor dat ik betrokken blijf in het werkveld, dat we ons netwerk onderhouden en vergroten.  Organisator ROC Roadtrip: Een evenement dat diverse MBO opleidingen voor artiest met elkaar verbindt en middels een grote bandtour diverse locaties in heel Nederland aandoet. Studenten treden hierdoor buiten Twente, leren het werkveld nog beter kennen, verbreden hun netwerk en werken aan hun eigen PR. Denk hierbij aan de samenwerking met Eurosonic Noorderslag.  Bovenstaande activiteiten veelal uit naam van mijn eigen onderneming: Femke Performance. 
Lees meer:
Martijn Boer
docent audiovisueel, educatie, theater
Breed georienteerd met enorme ervaring in alle vormen van theater.
- ‘Dialog of the deaf’ Documantair Theaterproject met jongeren en ouderen. Verantwoordelijk voor regie en muziekcomposities. - ‘Angsthaas’ jeugdvoorstelling over angst en dwang voor kinderen in groep 3 t/m 6. Verant woordelijk voor co-regie en liedjes. - ‘Cyr.’ Jongerenvoorstelling over sexting en je anders voordoen dan je bent voor VO en MBO. Verantwoordelijk voor tekst en co-regie. - ‘De heldin van Athena’ familiemusical over het geloven in jezelf en het goede in een ander. Verantwoordelijk voor tekst, composities, liedjes, producent en regie.
Lees meer:
Willem Habers
marketing & communicatie, praktijk/stage-beoordelaar
Willem bezoekt als BPV-beoordelaar diverse leerbedrijven waar Acteurs, Muzikanten en/of Podiumtechnici stage lopen. Daarnaast is Willem externe assessor bij diverse examens.
Werkt als/is betrokken bij: Copywriter, redacteur, organisator, presentator/dagvoorzitter, programmamaker, Opleiding Mediaredactie, Ondernemerslab Twente, Selfmade, Twenterun, Jazz podium De TOR, Slingerbeurs, Jazzfestival Enschede, Twente Twenty, Praktijkcentrum Procestechnologie, Ommer jazznight, Zydeco at Sea, Into The Heart of Dixie, Horizontoer, ik teken voor 80
Lees meer:
Lot van der Heyden
docent theatervakken, studieloopbaanbegeleiding
Na de PABO heb ik de opleiding Docent Theater (ArtEZ) gevolgd. Daarna heb ik het zelf spelen, theaterlessen geven en regisseren steeds gecombineerd in mijn werk. Ik heb mij vooral gespecialiseerd in het spelen van improvisatie voorstellingen.
Na de PABO heb ik de opleiding Docent Theater (ArtEZ) gevolgd. Daarna heb ik het zelf spelen, theaterlessen geven en regisseren steeds gecombineerd in mijn werk. Ik heb mij vooral gespecialiseerd in het spelen van improvisatie voorstellingen. Tot 2012 veel improvisatie voorstellingen verzorgd door het land. Ik heb een grote expertise in impro theater en het spelen van langere impro’s in zeer succesvolle voorstellingen die ik speelde met nog 4 actrices.   Daarnaast geef ik veel impro-workshops, ook buiten het ROC. Tot 2008 gaf ik deze ook jarenlang op de Universiteit Twente en bij het Cultureel Centrum Concordia Enschede. Daarnaast is mijn impro-specialisme: impro-zang en het geven van impro zang workshops.   Tot 2000 was ik lid en medeoprichter van Theatergroep de Nieuwe Koning. Nu verzorg ik in opdracht van deze theatergroep met regelmaat nog impro workshops, geef ik spel- en dramaturgisch advies op teksten en voorstellingen die ontwikkelt worden, redigeer ik teksten en speel ik soms in impro voorstellingen of als trainingsacteur. Deze theatergroep is nog steeds actief o.l.v. mijn partner Regine Hilhorst (ZZP-er, artistiek leider, actrice, schrijfster en theatermaker) In het werkveld heb ik een groot netwerk in de regio.
Lees meer:
Ben Jansen
docent muziek, studieloopbaanbegeleider, stage-coördinator
Uivoerend musicus: The Art Company (V.O.F. de Kunst), Kadanz, The Shorts. Gespeeld en studio sessies met Waylon, Johnny Hoes, Henk Wijngaard, Johnny Bernhard, Jan Akkerman
Cluster Music: (eigenaar): maakt volledige muziekproducties op maat. Februari 2017 startten wij met het aanbieden van verschillende activiteiten op het gebied van muziek, zoals producties, cursussen, lessen, boekingen, personeelsfeesten en meer. Hierbij staan plezier, kwaliteit en enthousiasme altijd voorop. We geven de artiest of cursist mogelijkheden om zichzelf muzikaal te ontwikkelen, zowel op beginnersniveau als op beroepsniveau. Cluster kijkt samen met partners naar mogelijkheden met betrekking tot carrière op muziekgebied, om via deze weg de muzikant te begeleiden naar succes. Indien nodig zijn er connecties met labels, management en andere organisaties. Uivoerend musicus: The Art Company (V.O.F. de Kunst), Kadanz, The Shorts. Gespeeld en studio sessies met Waylon, Johnny Hoes, Henk Wijngaard, Johnny Bernhard, Jan Akkerman, etc,
Lees meer:
Ellen Kremers
Docent dans, zang, auditietraining en studieloopbaanbegeleider
Stond jarenlang op de buhne als musicalperformer in de grote musicals van Joop van den Ende, Henk van der Meijden en Gerard Cornelisse.
Stond jarenlang op de buhne als musicalperformer in de grote musicals van Joop van den Ende, Henk van der Meijden en Gerard Cornelisse. Enkele titels; Evita, Ciske de Rat, Zorro, Sister Act, Het Verzet Kraakt. Naast uitvoerend musicalartiest is ze ook theatermaker, castingdirector, poppenspeler, regisseur, choreograaf en resident director.’ Ellen heeft ook een baan bij het productiehuis van het Wilminktheater en is initiatiefnemer van ‘Wilminks Kweek’; een volledig verzorgde stage voor talenten uit het hele land. Bij het Wilminktheater werkt ze tevens als regisseur, choreograaf en resident director bij oa. de kerstmusical Scrooge! Deze voorstelling valt onder ‘woar geet’t opan met kesmis’ en zal heel de kerstvakantie 2021 te zien zijn in het Wilmink theater te Enschede. Verder was ze afgelopen jaren betrokken bij de producties Het Verzet Kraakt (rol van Christina Smoes), Stork! (Resident en ass. choreograaf), Reuring in ‘t Reggedal (Regie), Oliver 2018 en 2019 .(Regie, choreografie en resident director).
Lees meer:
Annelies Loran
teammanager
Enorme ervaring in het onderwijs en daarbuiten, zowel nationaal als internationaal, van docent tot management.
Ervaring in het onderwijs en daarbuiten, zowel nationaal als internationaal, van docent tot management. Een greep uit de werkzaamheden: docent gezondheidskunde HBO - project manager internationale school - medewerker bij diverse internationale projecten - lesgeven Indonesische taal en cultuur - privé-docent individueel onderwijs HAVO/VWO - docent internationale school - Nederlandse les aan anderstalige kinderen - president Internationale Vrouwen Organisatie op BALI (BIWA) - 8 jaar buitenlandervaring - docent biologie VAVO - examensecretaris VAVO - teamcoordinator VAVO - teammanager team educatie en NT2 - teammanager opleiding Manager Ondernemer Horeca ROC van Twente en nu al weer meer dan zes jaar bij de Podiumacademie.
Lees meer:
Tom Meier
docent geluidstechniek, studieloopbaanbegeleider
Breed georiënteerd in de mooie wereld van geluidstechniek.
Breed georiënteerd in de mooie wereld van geluidstechniek. Sinds 2003 werkzaam als geluidstechnicus, van festivals (zoals de Zwarte Cross) tot bedrijfsfeesten (o.a. Beurs van Berlage, Royal Hong Kong Yacht Club). Productieleider op evenementen als Altersonic/Eurosonic, NYE Lamma Island, Hong Kong en bij (inter)nationale tours. Voor de stap naar het onderwijs bedrijfsleider en praktijkopleider geweest bij bedrijven in de AudioVisuele verhuur. Sinds 2009 werkzaam vanuit eigen ontworpen en gebouwde opnamestudio in Enschede. Daar verzorg ik opnames van voice-overs (voor o.a. A.F.C. Ajax en Universiteit Twente) tot rock en metal (op labels als Sony Music en Century Media). Akoestisch ontwerp van bedrijfsruimtes, horeca en studio’s (o.a. 1Twente).
Lees meer:
Gert Minnee
docent digitale vaardigheden, studieloopbaanbegeleiding, podiumtechniek
Op dit moment combineert hij het lesgeven aan de Podiumacademie met projecten zoals het bouwen van een casual puzzelgame en het experimenten met geluidseffecten/elektronica voor gitaar.
Van jongs af computers gebruikt om programma’s te schrijven en muziek te produceren. Daarnaast veelvuldig deelgenomen in verschillende (tijdelijke) formaties om live muziek te maken in diverse stijlen en voor allerlei doeleinden. Na het volgen van de opleiding Muziektechnologie aan de Hogeschool voor de kunsten van Utrecht ervaring opgedaan in het werk als componist en sound designer bij diverse multimedia-projecten. Daarnaast maakte ook het lesgeven op het gebied van muziektechnologie deel uit van zijn beroepspraktijk. Na een korte periode gewerkt te hebben als applicatie controller bij Wegener werd hij aangenomen als studio manager bij ArtEZ, waar hij betrokken is geweest bij de bouw, inrichting en het beheer van een 6-tal nieuwe muziekstudio’s voor Conservatorium Enschede. Op dit moment combineert hij het lesgeven aan de Podium Academie met kleinschalige projecten zoals het bouwen van een casual puzzelgame en het experimenten met geluidseffecten/elektronica voor gitaar.
Lees meer:
Marel Olthof
Tijdens mijn werk combineer ik doceren & regisseren. Daarnaast staat het begeleiden van de persoonlijke ontwikkeling van de student centraal.
In 2019 afgestudeerd aan de Docent Theater opleiding aan het ArtEZ in Zwolle. Na mijn studie ben ik gelijk aan de slag gegaan bij de Podiumacademie en de opleiding Sociaal Werk als theaterdocent. Tijdens mijn werk combineer ik doceren & regisseren. Daarnaast staat het begeleiden van de persoonlijke ontwikkeling van de student centraal. Mijn specialisatie ligt bij het geven van viewpoint lessen en het vak elementair spel. In mijn eigen tijd ben ik vooral bezig met het schrijven en regisseren van voorstellingen. Deze voorstellingen hebben vaak een sociaal maatschappelijke context. Ik vind het belangrijk om mensen te laten stilstaan in het ‘hier en nu’ en terug te laten blikken op ‘plaatselijke’ geschiedenis. Juist het contrast hierin maakt het interessant.
Lees meer:
Nicole Revenboer
bpv/stage-coördinatie
Nicole is hét aanspreekpunt voor leerbedrijven en de Podiumacademie.
Sinds 2014 werkzaam bij de Podiumacademie op het BPV-kantoor. Ik onderhoud op verschillende manieren contacten met het werkveld. Ik inventariseer of leerbedrijven stageplekken, kunnen aanbieden, help leerbedrijven met het aanvragen van erkenning via het SBB en bezoek ik leerbedrijven. Daarnaast speel ik een rol bij het matchen van studenten en stageplekken. Nicole is hét aanspreekpunt voor leerbedrijven en de Podiumacademie. Contacten verlopen via OnStage, mail en telefoon.
Lees meer:
Anka Stokkers
docent nederlands, rekenen, studieloopbaanbegeleiding
Ruime onderwijservaring in het basisonderwijs, voortgezet onder wijs en het MBO.
Al 13 jaar onderwijservaring in het basisonderwijs, voortgezet onder wijs en het MBO. Geïnteresseerd in creatieve therapie en volgt cursussen daarin. Bezoekt jaarlijks meerdere BPV-bedrijven om het werkveld van dichtbij mee te maken en om daar van binnenuit kennis op te doen. Deze kennis wordt gebruikt om tijdens de lessen Nederlands , Rekenen en Netwerk Onderhouden koppelingen te kunnen maken tussen de lesstof en de beroepspraktijk
Lees meer:
Christian Toonk
docent Lichttechniek
Rob Verbakel
docent muziek, bandcoaching, studieloopbaanbegeleiding
Gitarist in verschillende pop- en jazzformaties. Studio opnames voor diverse bands en artiesten: o.a. Wisseloord Studio’s, Studio 100, Studio Helmbreker, Barn in the Meadow Studio.
Gitarist in verschillende pop- en jazzformaties (2001 – heden) o.a. gitarist in de huisband van RTL4’s Big Music Quiz o.l.v. Humberto Tan, eigen band Amsterdam Saints, professionele coverband Round About Now, diverse Big Bands, the Electrophonics en als sessie gitarist voor artiesten als Shirma Rouse, Charlie Luske, Kimberley Maasdamme, Simon Feenstra, Saskia Laroo en Adriane Callas. Studio gitarist Studio opnames voor diverse bands en artiesten: o.a. Wisseloord Studio’s, Studio 100, Studio Helmbreker, Barn in the Meadow Studio. Componist – eigen werk en voor derden Jazz/fusion voor mijn kwartet Amsterdam Saints. Popmuziek i.s.m. Huub Reijnders en arrangeur Jan Kooper. Reclamemuziek in opdracht van o.a. Espacio Constructies en Two Fish reclameburo.
Lees meer: