Het popcircus ‘Roadtrip’ is een reizend podium voor de meest getalenteerde acts van ROC van Twente, Rijn IJssel Muziek, D’Drive Podiumkunsten Productie & Events Leeuwarden, Noorderpoort Kunst & Multimedia, ROC MN, Albeda College en Rock City Institute uit Eindhoven. Vorige week bood poppodium Metropool in ons Hengelo het aanstormend talent een fraaie plek. De show in Hengelo was alweer de derde in successie. De volgende editie staat ook al op de rol, dan namelijk als onderdeel van Eurosonic Noorderslag 2018.

Uit het Hengelo’s Weekblad van 7 november 2017

HENGELO – De populariteit zegt iets over de potentie van dit gezamenlijke initiatief van inmiddels zeven ROC’s.
Met de organisatie van ‘Roadtrip’ willen de ROC’s hun studenten de mogelijkheid bieden om zich landelijk te presenteren in een professionele omgeving, maar ook met de bedoeling om elkaar te inspireren en netwerken te vergroten.

Er wordt geselecteerd op onderscheidend vermogen, talent gekoppeld aan noeste arbeid en een stuk reeds aangetoonde professionaliteit. De organisatie was in handen van Podiumacademie Twente. Dat is de mbo-opleiding voor muzikaal, theater- en technisch talent van het ROC van Twente. Onder leiding van docente/coach Femke Bleeker werd een geweldig evenement neergezet.

Een van de bands die optrad, was Storm (zie foto), dat voortkomt uit de Podiumacademie Twente. Storm is een vierkoppige hardrockband. De zelfgeschreven nummers vallen onder het genre classic rock. De bandleden zijn geïnspireerd door bands als ACDC en Status Quo.