Laura Leferink en Joy Hofhuis maken een cd om kinderen van 4 tot 6 jaar kennis te laten maken met muziek. „Met een actueel thema over vluchten en vriendschap.”

Een vriendje zoals jij. Zo heet de cd die Laura Leferink (17) uit Borculo en Joy Hofhuis (18) uit Albergen hebben opgenomen. Met dat album willen ze basisschoolleerlingen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar op een leuke en leerzame manier kennis laten maken met muziek.

Pesten
Het is een cd met een boodschap. Want in de elf kinderliedjes komen thema’s als pesten, vriendschap, afscheid, verdriet en pijn aan bod. „En de kinderen maken meteen kennis met tellen, ritme en verschillende muzieksoorten”, vertellen de twee muzikale meiden enthousiast. Joy en Laura doen de opleiding Ondernemend Artiest aan het ROC van Twente in Almelo. Ze lopen twee dagen in de week stage bij Crossroads Studio’s in Borculo en ontwikkelen daar als stageopdracht een  een muzieklespakket voor kleuters.

Max
Joy en Laura hebben de cd opgehangen aan een zelfgeschreven verhaal over het aapje Max en het jongetje Sam. „Max woont in het bos met zijn familie. Maar het bos wordt gekapt en daarom moet Max vluchten naar de stad. Daar ontmoet hij Sam, een jongetje dat zich over het aapje ontfermt. Samen beleven ze allerlei avonturen”, vertelt Laura. „Het thema is actueel”, zegt Emiel Hietbrink, eigenaar en stagebegeleider bij Crossroads Studio’s in Borculo. „Het gaat nu om een aapje dat moet vluchten, maar dat zou natuurlijk ook zomaar een Syrisch jongetje kunnen zijn. Zo kun je het vluchtelingenprobleem ook voor jonge kinderen inzichtelijk maken.”

Op zaterdag 6 maart staan de meiden op het Van Heekplein in Enschede voor de promotie van hun project. „We hebben er heel veel zin in.”

Bekijk hier hun Facebookpagina of stuur een mail: apennootjecd@gmail.com