Met ingang van schooljaar 2016-2017 profileren de opleidingen Ondernemend Artiest en Podium- en Evenemententechniek zich samen onder de naam Podium Academie Twente. Studenten van deze opleidingen zitten voortaan bij elkaar in de klas en leren van het begin af aan samen te werken en kennis te maken met elkaars werkomgeving. Ook gaat er samengewerkt worden met ArtEZ.

Uniek concept

De opleiding Ondernemend Artiest (Acteur en Muzikant niveau 4) en Podium- en Evenemententechniek (niveau 3 en niveau 4) starten met een gemeenschappelijk programma voor de niveau 4 opleidingen en kent ook in het vervolg daarop een groot aantal gemeenschappelijke lessen en gezamenlijke projecten. Creativiteit en techniek gaan in deze nieuwe aanpak samen en versterken elkaar.

Eigen identiteit

Samenwerken en ondernemend gedrag worden tijdens de opleiding gestimuleerd in lessen en projecten. Vanaf dag één gaan de studenten op zoek naar hun eigen artistieke en commerciële identiteit en naar de wijze waarop zij zichzelf na de opleiding in de markt kunnen zetten.

Instroom op niveau 3 mogelijk

Voor de opleiding Podiumtechniek blijft instroom op niveau 3 mogelijk. Ook daar wordt samenwerking tussen podiumtechnici en Artiesten gestimuleerd en georganiseerd. Door inzet van keuzedelen wordt de student voorbereid op doorstroom naar het hbo of naar het werken in de beroepspraktijk.

Samenwerking met ArtEZ

De Podium Academie Twente is een nauwe samenwerking aangegaan met Artez Conservatorium. Hierdoor kunnen talentvolle studenten uitstroom Muzikant al tijdens hun mbo-opleiding lessen volgen bij de Popacademie, de opleiding Docent Muziek en Media Music van ArtEZ Conservatorium in Enschede.

Meer informatie

Annelies Loran, teammanager
aloran@rocvantwente.nl