Het Team van de Podiumacademie is tweede geworden bij de TIP, Team Innovatie Prijs van ROC van Twente. De TIP is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan teams die op bijzondere manier hun onderwijs vernieuwen en verbeteren.

Introductieweek 2.0

Direct het diepe in! Bij de verlengde intro-projectweek van de Podiumacademie ervaren studenten van de drie opleidingen bij de start alle aspecten van het vak. Theorie in de vorm van masterclasses en workshops van professionals en een bezoek aan het werkveld zetten de studenten om in een voorstelling, die zij zelf ook moeten promoten. Dit alles onder begeleiding van tweedejaars studenten die coaches zijn. Zo zien ze wat hun kwaliteiten zijn, maar ook wat ze nog moeten leren.

https://youtu.be/cmEVWx9zPMg

 

De jury

De jury bestond uit afgevaardigde docenten van de verschillende MBO Colleges en Mbo Uitblinker 2018 en beoordeelde de projecten op innovativiteit, duurzaamheid, overdraagbaarheid en toepasbaarheid in de dagelijkse schoolpraktijk. De drie genomineerde onderwijsteams presenteerden hun project tijdens de uitreiking. Na de drie presentaties brachten de juryleden hun stem uit, zonder te weten hoe het publiek had gestemd. Alle publieksstemmen samen tellen voor 50% mee in het eindoordeel.

De uitslag van de TIP 2019:

  1. Team: Verzorgende C
    Project: Leren is werken en werken is leren
  2. Team: Podiumacademie
    Project: Introductieweek nieuwe stijl
  3. Team: Bouw, Hout & Infra
    Project: Stage lopen in eigen bedrijf