over de
Podiumacademie Twente

Over Zoenen enzo…

Dinsdag 8 maart presenteren de 1e jaars Podiumacademie leerjaar 1 Muzikant, PET en Acteur, zich met een muziek- én een theatervoorstelling in theater Hof 88.

In blok 2 hebben de studenten Acteur en Muzikant de opdracht gekregen om vanuit één thema een theatervoorstelling/concert  te bedenken, te schrijven, te repeteren en uit te voeren voor publiek. Dit jaar was het thema “zoenen” en alles wat daarbij hoort. De eerste jaars studenten PET verzorgen licht- en geluidstechniek van de voorstelling.

Over de theatervoorstelling:
“Over Zoenen…enzo…” is een theatervoorstelling die vertelt over de zoen in de breedste zin van het woord.
Een voorstelling over de kus en de intimiteit van het zoenen. Alle kanten van de zoen worden binnen de door de studenten zelfbedachte en zelfgeschreven scènes belicht. Van lekker zoenen tot ongewenste intimiteiten, van afscheidskus tot lekker tongen, van intimiteit tot uitdaging, van houden van tot irritatie, van kwellingen tot liefdevolle herinneringen, van alledaagse zoen tot opwindende zoen, van de afscheidszoen tot de eerste, echte zoen.

Over het concert:
“Over Zoenen…enzo…” is een concert waar verschillende studenten in bandzetting of met zelf geproduceerde muziek nummers hebben geschreven of covers hebben gekozen die binnen het thema zoenen vallen. Nu gaat het niet alleen maar over zoenen maar ook over genegenheid, liefde, berouw, het zoenen van de verkeerde persoon en over de spanning van een eerste keer.