De voorstelling R. gaat over je niet aan de regels houden en alles over hebben voor macht. Het verliezen van familie, vrienden en jezelf om maar hogerop te komen. Expres anderen tegen elkaar op zetten en er zelf beter van worden.

Richard III werd in 1592 door Shakespeare geschreven, maar de voorstelling is in 2021 nog steeds enorm actueel. Zeker in een tijd waar machte mensen het niet zo nauw nemen met de waarheid, soms geen actieve herinneringen hebben aan hun daden en wij allemaal wel eens de regels naar ons eigen hand zetten. Spelen we volgens de regels of bedenken we ons eigen spel?

R. is een voorstelling gebaseerd op Richard III van William Shakespeare uitgevoerd door tweedejaars studenten Acteur en Podium- en Evenementen Techniek.

De makers:

Spel: Hidde Bos, Laura Geels, Valentijn Gigengack, Cheyenne Groeneveld, Chris van den Ham, Brenda Jongbloed, Rachel Kerkdijk, Ezra Kuzatshi, Melvin Molderink, Nicolet te Raa en Sarah Zuidema.

Techniek/decor: Colin Bakker, Manon Groniger, Emin el Khazen, Nina Krapels, Matz, Kriele, Clemence Meupelenberg, Rowan van der Plas, Pascal Polman, Martijn Sloof, Thijs Teutelink en Tycho van Triest.

Techniek coaches: Tom Meier en Mark Tober
Tekst/muziek/regie: Martijn Boer
Met dank aan: Kim Oolhorst