11 november jl. vond het eerste contact tussen eerstejaars studenten van de podiumacademie en het werkveld plaats. Opdrachtgevers en vertegenwoordigers van boekingskantoren en impresariaten kwamen kennismaken met de nieuwe lichting studenten van de podiumacademie.

My Identity

Dit alles in het teken van het nieuwe vak ”My identity” My Identity is bedacht door Femke Bleeker en Manon Biemans, docenten van de podiumacademie met als doel de studenten intensiever contact te laten leggen met het werkveld. Buiten de stage om zijn er nog zo veel andere fantastische opdrachten. Het eigen boekingskantoor ”ROC Stars Agency” dat al sinds 2009 bestaat kon de vraag niet meer aan. Femke en Manon signaleerden dit probleem en wilden hierop inspelen.

Bij het nieuwe vak vormen de studenten bij binnenkomst al groepen waarmee ze een act samenstellen. Van een band tot een presentatieduo, van theater op maat tot close harmony alles is mogelijk.

In het eerste jaar gaan zij de markt onderzoeken en door in gesprek te gaan met opdrachtgevers leren zij wat er gevraagd wordt van hen als Ondernemend Artiest of als Podium- en Evenemententechnicus. Voor deze dag hebben zij een pitch moeten houden om zichzelf te presenteren, vervolgens interviewden zij elke opdrachtgever. Wat een enthousiasme en wat hebben zij er veel van geleerd!