Examenvoorstelling - Acteur/Theater

 

 

‘De brief aan jou’ – Sophie de Wals

‘De brief aan jou’ Vertelt een verhaal van Lola zij is een burleske danseres in 1940. Haar liefde voor dansen draagt ze altijd met zich mee, maar dat kan best lastig worden als de oorlog eenmaal begint. Ze wil er alles aandoen om niet alles te verliezen. De man waarvan ze zielsveel van houdt, het dansen maar ook het geluk in het leven. Maar hoe zal ze dan kunnen doen?

Lola is een feminist en houdt ervan om vrouw te zijn. Ze is duidelijk over haar mening maar wilt ook zeker meegeven dat het belangrijk is om van jezelf te houden wat de mening van mensen dan ook mag zijn.

De dochter van Lola heeft veel interesse in hoe de tijden vroeger waren tijdens de oorlog. Ze vraagt veel en dat is soms best lastig voor Lola. Ze beleeft alles weer even opnieuw. Ze wil haar dochter dit vertellen hoe moeilijk dat dan ook is.

Eenzaamheid is iets wat je kan besluipen en je compleet kan over nemen. Lola wil dit voor komen maar lukt dit haar? Ga mee met Lola en misschien ontdek hoe het leven van Lola zich ontplooit en verandert met de tijd.