Examenvoorstelling - Acteur/Theater

 

 

Obrigado – Jonatas Wijnbergen

Raphael is een jongen van 25 jaar die op zoek is naar zichzelf. Na lang zoeken heeft hij eindelijk de deur gevonden die hem alle antwoorden kan geven. Hij heeft alles binnen handbereik maar er is iets wat hem tegen houdt. Durft hij het aan om naar binnen te gaan? Of kiest hij liever voor elke andere deur?

‘Over Jonatas’

Mijn naam is Jonatas Wijnbergen. Ik ben 25 jaar en woon samen met mijn vriend in Enschede. Ik ben de jongste uit een gezin met drie kinderen. Ik heb naast mijn ouders een broer en een zus. Mijn vriend en ik hebben sinds kort twee hele lieve, maar ondeugende katertjes in huis. Ik ben soms een beetje een raar persoon, maar ik hoop dat ik dat altijd goed weet te maken door middel van mijn veel te flauwe humor. Ik ben gek op gamen. Met name fantasy of vechtspelletjes. Ik ben ook een beetje een nerd, want ik ben gek op Marvel strips. Vooral X-Men! Ik houd ook van zingen, ondanks het feit dat ik wel wat zangles kan gebruiken. Ik breng graag tijd door met mijn vriend, vrienden en familie en anders ben ik lekker aan het ouwehoeren met de katten. Daarnaast kijk ik graag naar films en vooral series. Series spreken mij vaak wat meer aan, omdat er dan veel meer tijd is voor karakterontwikkeling.

Ik was als kind al helemaal weg van acteren en spelen. Ik bedacht toneelstukjes en had zelfs een pc-spelletje, waarmee ik mijn eigen tekenfilms kon creëren en inspreken. Ik heb het acteren, na de basisschool, jammer genoeg niet vaak meer gedaan. Ik dacht er al helemaal niet aan om een theater opleiding te gaan volgen. Vooral omdat ik niet zeker wist of ik wel genoeg garantie zou hebben voor werk. Maar ik heb later geleerd dat die garantie er nooit is. Er zijn zo veel verschillende beroepen waarbij je moet worstelen om een baan en functie te vinden waar je gelukkig van wordt. Maar ik ken veel mensen die na hard knokken eindelijk een plek hebben gevonden waar ze fijn aan het werk kunnen gaan. En zodoende had ik mijzelf heel spontaan nog op het laatste moment ingeschreven voor de laatste auditie. Inmiddels zijn we nu 3 jaar verder en ben ik bezig met het schrijven van mijn eindvoorstelling. Ik vind het doodeng en schijt zeven kleuren, maar ik heb er vooral heel veel zin in!