Examenvoorstelling - Acteur/Theater

 

 

Mam ik hoor je schaduw – Sam Molenkamp

Vrijheid, ben jij het wel eens verloren? We leven in een tijd dat een virus het land overneemt, COVID-19. We leven in onzekerheid en we moeten per week kijken hoe we verder kunnen. Stel je eens voor dat COVID-19 zich niet afspeelt over de hele wereld, maar alleen in jouw hoofd. Je ziet dingen, je voelt dingen, je hoort dingen, die er niet zijn. Je leeft buiten de werkelijkheid. Jouw vrijheid voor het zien van de realiteit is je dwangmatig afgenomen.

“Mam ik hoor je schaduw” neemt een kijkje in de gedachten van Wendy. Een verhaal met een rugzakje. Wendy is gek van kunst, daar kan ze alles in kwijt. Na het verlies van haar vader, is de band met haar moeder verslechterd. Wendy mist haar vader enorm. Toen hij er nog was, was alles goed. Nu zit ze opgescheept met een control freak van een moeder. Ze mag niet naar de kunstacademie, dat biedt geen zekerheid. Wendy trekt het niet meer. Het nieuws dat ze is afgewezen voor de kunstacademie duwt haar over de rand.

Weet jij nog wat je moet geloven wanneer de lijn tussen fantasie en werkelijkheid zo flinterdun is?

Je kunt niet altijd in iemand zijn rugzakje kijken. Je weet niet wat er allemaal omgaat in iemand zijn hoofd. Wees een beetje lief voor elkaar.