Examenvoorstelling 2020 - Acteur/Theater

 

 

Hoi! – Inge Boelsma

Hoi? Is een toneelstuk over pesten. Anna is een meisje van 14 jaar en zit op de middelbare school. Ze word gepest door het populairste meisje van de school: Milou.

Omdat Anna op de basisschool altijd vriendinnen is geweest met Milou probeert ze nog steeds om weer vriendinnen te worden. Maar hoe meer ze haar best doet, hoe meer Milou haar begint te pesten. Hoe moet je dit nou oplossen? En krijgt Anna haar vriendin weer terug?

Inge Boelsma

Inge Boelsma werd geboren in Oldenzaal op 13 mei 1998, als jongste kind van Alwin en Carien Boelsma. Ze heeft 2 oudere broers Jasper en Daan Boelsma. Ze groeide op aan de Zilverschoon en is op haar 18e verhuist naar de paradijsstraat ook in Oldenzaal.

Op haar 14e deed ze mee met de musical Glee op haar middelbare school TCC de Potskampstraat. Hier kwam ze erachter dat acteren veel met haar deed. En omdat ze er nog niet veel van wist ging ze er meer over opzoeken. Ze kwam erachter door de stagiaire Leon Brouwer dat de opleiding Ondernemend artiest uitstroom drama bestond. Ze ging een jaar op musical les, waar ze ook mee op heeft gevoerd. Met de musical hotel d´amour.

In 2014 is ze aangenomen op de opleiding ondernemend artiest uitstroom theater. Voor deze opleiding moest ze stage lopen. Ze heeft stage gelopen bij Theaterschool Barst waar ze drama les heeft gegeven. Karavaan der verteller waarmee ze een verhaal heeft verteld in de voorstelling sperrstunde freedom. Alludens trainingen en entertainment is een entertainment bedrijf die optreed met typetjes, straat theater, op maat gemaakte voorstellingen en steltlopers. Hier werkt ze nu nog steeds. Haar laatste stage was bij Istage en Wintour die haar naar de camping Europa Silvella hebben gestuurd om daar als kinderentertainer te werken.

Met haar opleiding heeft ze veel optredens gedaan. Zoals: vrijheid enzo, een voorstelling die is geschreven door de studenten zelf. Ze heeft de korte Film Fals gemaakt. De rockopera Antigone waar ze de rol vertolkte van de voorzitter en de soldaat. Improwedstrijd en heeft ze haar eigen afstudeervoorstelling geschreven en opgevoerd.

Inge is een hardwerkende leergierige leerling. Haar sterk punt in het acteren is haar gezichtsuitdrukking. Dit gebruikt ze veel tijdens het stil spel en valt vaak goed in de smaak bij de kijkers. Door haar gezichtsuitdrukkingen word ze vaak als grappig gezien in haar. Hier maakt ze ook volop gebruik van.

Medespeelster: Stephanie Siers

Ik ben Stephanie Siers, 27 jaar en woonachtig in Oldenzaal. Ik ben de gelukkige persoon die door Inge is gevraagd om mee te spelen in haar afstudeer- toneelstuk.

Toen ik 19 jaar was, heb ik ook voor mijn afstuderen een eigen productie moeten maken. Veel werk, want er komt zoveel bij kijken, maar wat een voldoening geeft het je op het moment dat je het applaus van het publiek ontvangt. Ik hoop ook dat Inge dat straks op die manier ervaart. Inge en ik kennen elkaar van de scouting, hier geven wij samen aan een leuk stel meiden leiding. Ook ben ik lid bij een harmonie. Ik speel klarinet in een orkest van 65 mensen. Op vrijdag trek ik altijd mijn dansschoenen aan om samen met wat vriendinnen de chacha, rumba, jive, salsa en samba te dansen. Voor mijn werk sta ik voor de klas. Ik heb na het MBO de Pabo opleiding gedaan en ben ondertussen al bijna 4 jaar aan het werk. Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken, ze zijn nog zo onbevangen. En soms, als er wat tijd over is in de klas, speel ik graag samen met de kinderen wat dramaspelletjes. Het blijft toch soms kriebelen. Daarom vind ik het ook erg leuk dat ik samen met Inge in haar eigen gemaakte productie mag spelen, ik wens haar dan ook heel veel succes!