Examenvoorstelling - Acteur/Theater

 

 

Mijn knuffels en ik – Tess Kosters

‘Mijn Knuffels En Ik’ vertelt het verhaal van Suzan die leeft in de huidige maatschappij waar alles serieus en goed moet zijn. Dit moet worden doorbroken volgens haar, Suzan gaat op onderzoek uit op zoek naar de puurste vorm van de mens. Het kind, wat is er anders en wat kan er anders? Een onderzoek naar jezelf, je verleden, je heden en je toekomst. Een confronterend realisme.

Iedereen zit vast in zijn/haar eigen kooi. Een barrière waar je moeilijk uit komt en weer moeilijk in komt. Zo wordt er veel van iedereen verwacht maar van een jong iemand nog meer. Want zij zijn de toekomst, en dat is lastig. Dat ervaart de 21-jarige Suzan ook. Ze studeert, werkt, heeft een sociaal leven en leeft vol op. Althans dat denkt ze, tot ze op een dag zich vol voelt. Vol van alles om haar heen, ze verliest zichzelf in de maatschappij en is geen individu meer. Een mens die alles volgens de regels doet en alles serieus neemt. Een nummertje, zoals iedereen verwacht. Terwijl er van binnen een vuur aangewakkerd wordt die moet branden. Suzan wil anders zijn. Iets wat tegenwoordig gek is. Ga weer leven, fuck de regels, fuck de maatschappij, fuck alles en iedereen om je heen. Wees je puurste zelf. Een kind, dat speelt met knuffels en verder niemand anders nodig heeft. Zij hebben niks aan hun hoofd, geen stress, geen druk, geen barricades nog geen schaamte. Gewoon doen. Geniet van het leven, je bent nog lang genoeg dood.

Ga mee met Suzan op een zoektocht naar de puurste versie van jezelf. Langs alle fases in het leven, alle mogelijke situaties, de leuke en de minder leuke dingen in het leven. Wordt weer een kind, bewaar dat kind voor altijd. Laat het leven, van binnen en breng het zo nu en dan naar buiten.