Examenvoorstelling - Acteur/Theater

 

 

Nooit Genoeg – Niké Brouwer

Iedereen krijgt te maken met afwijzingen. Of het nou op privégebied of werkgebied is, het is nooit leuk. In mijn voorstelling ontmoeten jullie Victoria, een vrouw die er alles aan doet om door te breken in de theaterwereld. Ze gaat alle audities af die ze kan vinden, en krijgt telkens hetzelfde te horen: ‘Nee’. Weer een afwijzing. Als haar leven steeds meer in de soep loopt, begint ze langzaam te twijfelen of dit het allemaal nog wel waard is. Hoe blijf je van jezelf houden als je nooit goed genoeg bent?

‘Nooit genoeg’ is een voorstelling met een duidelijke boodschap, verteld op een luchtige manier. Bereid je voor op grappige sketches en gekke verhalen, maar vooral op een inspirerende avond.

Over Niké:

Niké Kristel Brouwer is geboren op 5 november 1998 in Enschede. Al vanaf jongs af aan is ze geïnteresseerd in muziek en theater en en keek dan ook zoveel mogelijk sprookjesmusicals en zong dan graag met alles mee. Toen ze oud genoeg was, is ze direct op een theaterschool, zangles, pianoles en balletles gegaan. Musicalles volgde ze bij Theaterschool Luna, en dat doet ze tot op heden nog. Bij Luna heeft Niké meegespeeld in musicals, maar ook veel andere dingen zoals straattheater, open lessen. Ze heeft zangles gehad bij toenmalig student van het Conservatorium in Enschede, Katrin Dönnebrink, en dit een paar jaar gevolgd. Balletles heeft ze gevolgd bij Saskia Padberg, afgestudeerd aan de dansacademie Artez in Arnhem.

Toen Niké naar de eerste klas ging, is ze naar het Stedelijk Lyceum Kottenpark gegaan, waar zij aangenomen was bij de muziekstroom. Hier volgde ze buiten haar reguliere lessen om, nog extra muziek en bandlessen met een geselecteerd groepje leerlingen. Ze is hier aangenomen als zangeres.

Omdat Niké niveau VMBO-T volgde, kon ze deze stroming niet afmaken omdat het Kottenpark vanaf het derde jaar alleen nog maar HAVO-niveau of hoger les gaf. Hierdoor moest ze haar VMBO-T diploma op een andere school halen, en heeft deze gehaald met twee profielen: zowel Economie als Zorg en Welzijn.

Vervolgens is ze naar de Podium Academie Twente gegaan. Een MBO niveau 4 opleiding op het ROC van Twente. Hier heeft ze auditie gedaan voor zowel de muziek als de theaterstroming, en uiteindelijk is er gekozen voor de theaterstroom. Ze volgt nu al bijna drie jaar theaterlessen van docente Lot van der Heyden, en is van plan in juni 2017 te slagen. Dankzij deze opleiding zijn er voor haar veel kansen aan bod gekomen en heeft ze veel leuke projecten mogen doen. Zo heeft ze een korte film gemaakt, eigen voorstellingen geschreven en gespeeld, improvisatietheater gedaan en musicallessen en workshops gegeven. Ze is van plan verder te studeren op het HBO.