Examenvoorstelling - Acteur/Theater

 

 

Minder – Marije Bruinsma

‘Minder’ is een voorstelling die het publiek een spiegel voorhoudt. Hoe tolerant zijn we eigenlijk met zijn allen? Toch raakt het u misschien op een andere manier dan verwacht…

‘Minder’ vertelt het verhaal van een jonge vrouw, haar dominante moeder , over grenzeloze liefde en diepe haat, over gekke buurmeisjes , verleidelijke danspasjes en nog veel meer. Een humoristische voorstelling met muziek en theater, maar met een harde boodschap. Zijn wij allemaal zo vriendelijk, zo tolerant en zo leuk als we beweren te zijn? Kom kijken, en vind het uit.

Over Marije

Hallo! Mijn naam is Marije Bruinsma. Ik ben een actrice en schrijfster in hart in nieren. In de kleuterklas had ik al door dat er niets was dat ik liever deed dan optreden. En dan vooral met mijn eigen bedachte stukjes en liedjes. Hier ben ik nooit meer mee gestopt!

Aan het einde van mijn middelbare schooltijd, moest ik een keuze gaan maken. Wat wilde ik nou eigenlijk worden?

Ik deed auditie voor een muziek opleiding en werd aangenomen als singer-songwriter. Toch voelde ik mij hier niet helemaal thuis. Op deze opleiding kregen wij ook drama en al snel begon ik door te krijgen dat mijn hart toch echt hier lag. Ik heb de overstap naar drama dan ook snel gemaakt, en sindsdien ben ik aan het spelen.

Ik speel bij verschillende theater groepen, zoals bij de theatergroep van het Mystiek theater. Ook schrijf ik stukken in opdracht, voor vooral kinderen. Maar nu mag ik het eindelijk combineren, het scrhijfen en acteren. 8 juni sta ik met mijn eigen geschreven voorstelling in theater ‘de kleine Willem.’ Fantastisch! Ik ga alles uit de kast trekken om een knallende voorstelling neer te zetten met o.a. eigen muziek er in! Hopelijk zie ik jullie dan!