Examenvoorstelling - Acteur/Theater

 

 

Kwik – Roos Heidstra

Smelten, wie doet het niet. Het wordt ons allemaal wel eens te veel. Doen wat mensen van je verwachten, soms zelf nog meer dan dat. Sneller gaan dan je eigenlijk kan. Mensen die gewend zijn om buiten de boot te vallen moeten nu op de Titanic blijven zitten. Als we zinken, dan zinken we met zijn allen.

In de voorstelling ‘’Kwik’’ neemt Roos Heidstra je mee. Er wordt een voorstelling getoond waarin we naar verschillende verhalen gaan kijken. Verschillende mensen, van verschillende leeftijden zullen het podium innemen. Echter hebben deze mensen allemaal 1 ding gemeen. De druk van de hedendaagse verwachtingen wordt ze even te veel.

Durf jij nog jezelf te zijn? Puur en ongegeneerd jezelf te zijn? Waarom bestaat er eigenlijk een normaal? Waarom draaien mensen hun hoofd om voor mensen die zingen in de trein maar is het plots wel goed als het een meisje met syndroom van down blijkt te zijn. Regulier leven is makkelijk, gedurfd leven vergt ballen.Niet bij kunnen benen, kan je machteloos laten voelen, furieus of misschien zelfs wel blij. 

We moeten teugels laten vieren, gekte hoort, het hoort er bij.